Cupping

Cupping is een alternatieve geneeswijze waarbij een vacuüm boven de huid van een patiënt gecreëerd wordt. In Traditionele Chinese geneeskunde worden kopjes, gemaakt van glas, plastic of bamboe, op de huid van de patiënt geplaatst en vervolgens vacuüm gezogen. Bij PROCORPUS Sportmassage wordt alleen gebruik gemaakt van de plastic cups.

Afspraak maken

Heb jij last en wil je een afspraak maken? Neem dan contact op!

Vanwege de dieptewerking bewijst cuppingmassage vooral zijn nut bij schouder- en nekklachten door stress, spanning, migraine en rugklachten.

Na een voorbereidende, ontspannende massage worden de cups op de, met olie ingesmeerde huid geplaatst. De cups worden vacuüm gezogen waardoor de bloedsomloop plaatselijk wordt gestimuleerd. De gifstoffen worden vanuit de spierknopen naar het huidoppervlak getrokken. Hierdoor raken de spieren en de huid (zichtbaar) goed doorbloed en kan het lichaam eenvoudiger afvalstoffen verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning.Belangrijk te weten is dat na een cupping op de plek van behandeling een duidelijke verkleuring te zien is. Dit is een normaal verschijnsel. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen, van rood tot diep paars. Het verdwijnen van de roodheid gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten.

Cupping werkt zeer ontspannend en geeft verlichting bij:

  • Rug- en schouderklachten
  • Hoofdpijnen
  • Menstruatiepijn
  • Verkoudheden, astma en beginnende griep
  • Cellulitis