Medical taping

De sportliefhebber is er waarschijnlijk al bekend mee: de gekleurde tape die de kuiten, bovenbenen of armen van (top)sporters siert. Ook bij niet-sporters wordt dit zogenaamde medical tape steeds vaker toegepast.

Afspraak maken

Heb jij last en wil je een afspraak maken? Neem dan contact op!

Veelzijdig

Medical tape kan worden toegepast bij veel verschillende soorten klachten. Toepassingen van de tape zie je tegenwoordig vooral terug in de sportwereld. Bij klachten aan het bewegingsapparaat wordt de tape vaak ingezet spieren te beïnvloeden of spierspanningstoename óf juist afname te realiseren. De tape kan ook gebruikt worden voor houdingscorrectie, zwellingsreductie, hooikoortsklachten, pijnvermindering en het verbeteren van de huidconditie bij bijvoorbeeld littekens. Medical taping is dus enorm veelzijdig.

Afhankelijk van de gebruikte techniek en de huid kan de tape tussen de vier en tien dagen blijven zitten. In die tijd kun je er alles mee doen: sporten, douchen en zelfs zwemmen! Uiteraard is het zo, dat intensief gebruik de duur verkort.

 

Traditioneel (witte) tape

Traditioneel tapen kan toegepast worden als een blessure bijna genezen is en de sporter zijn sport weer wil gaan beoefenen maar waar ondersteuning nog gewenst is. Ook dit is natuurlijk mogelijk bij PROCORPUS Sportmassage.