Sportmassage

Voor iedereen

Bij de term “sportmassage” zou men kunnen denken dat deze vorm van massage enkel bestemd is voor sporters. Maar dit is zeker niet het geval.

We bewegen vaak te veel ineens, te intensief of op een verkeerde manier. Dit kan gebeuren tijden het sporten, maar bijvoorbeeld ook op het werk en of bij het doen van het huishouden. Dit kan spierpijn, blessures en ophopingen van afvalstoffen als resultaat hebben. Wanneer het lichaam hier niet voldoende van herstelt, kan overbelasting het gevolg zijn.

Sportmassage is bedoeld ter ondersteuning van het lichaam voor, tijdens en na een prestatie. En of die prestatie nu geleverd wordt tijdens het sporten of gedurende dagelijkse bezigheden maakt voor het effect op het lichaam in wezen niet uit.

Afspraak maken

Heb jij last en wil je een afspraak maken? Neem dan contact op!

Voor

Voorafgaand aan een lichamelijke prestatie kan sportmassage worden toegepast om de spieren te activeren. Een dergelijke massage zal dan ook een stimulerend karakter hebben. Overigens is deze vorm van sportmassage niet bedoeld ter vervanging maar ter aanvulling van een goede warming-up.

Tussen

Tussen twee opeenvolgende prestaties in, bijvoorbeeld tijdens toernooien, kan sportmassage helpen de spieren “paraat” te houden.

Na

Na de prestatie zitten de spieren vaak vol afvalstoffen. Het lichaam moet hiervan herstellen en een sederende (ontspannen, rustige) massage kan een goede bijdrage leveren aan een sneller herstellen. Uiteraard in combinatie met een goede cooling-down.

Verder kan sportmassage helpen het lichaam in conditie te houden tijdens perioden met minder beweging dan normaal. Te denken valt aan trainingsstop of vakantie.